12 lutego 2015

(NIE)TŁUSTY CZWARTEK






Robienie naszych pączków rozpoczęliśmy we wtorek. Najpierw zrobiliśmy karmelizowaną skórkę pomarańczową, która znalazła się na pączkach. Następnego dnia przygotowaliśmy ciasto i upiekliśmy pączki w piekarniku. 
Paczki wyglądają i smakują bardziej jak bułeczki, ale nie są takie tłuste, a do tego przepyszne.
Przepis z Kwestii Smaku.

8 komentarzy:

  1. Pączki piekła moja babcia. To były najlepsze pączki na świecie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nasze babcie też piekły pyszne pączki. My szukamy nowych pomysłów na stare przepisy ;)

      Usuń
  2. Toście nas wyprzedzili ! Też dzisiaj planowaliśmy wypróbować przepis z kwestii smaku ;))

    OdpowiedzUsuń
  3. miły oku pomarańcz, o zdrowiu nie wspomnę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomarańcze zjedzone przy robieniu skórki ;), co do zdrowia to szukamy nowych, lekkich przepisów

      Usuń
  4. Ja je robiłam z malinami :) wyszło pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My robiliśmy z powidłami pomarańczowymi, też były super ;)

      Usuń