Robienie naszych pączków rozpoczęliśmy we wtorek. Najpierw zrobiliśmy karmelizowaną skórkę pomarańczową, która znalazła się na pączkach. Następnego dnia przygotowaliśmy ciasto i upiekliśmy pączki w piekarniku.
Paczki wyglądają i smakują bardziej jak bułeczki, ale nie są takie tłuste, a do tego przepyszne.
Przepis z Kwestii Smaku.
Przepis z Kwestii Smaku.
Pączki piekła moja babcia. To były najlepsze pączki na świecie.
OdpowiedzUsuńNasze babcie też piekły pyszne pączki. My szukamy nowych pomysłów na stare przepisy ;)
UsuńToście nas wyprzedzili ! Też dzisiaj planowaliśmy wypróbować przepis z kwestii smaku ;))
OdpowiedzUsuńZróbcie, polecamy ;)
Usuńmiły oku pomarańcz, o zdrowiu nie wspomnę.
OdpowiedzUsuńPomarańcze zjedzone przy robieniu skórki ;), co do zdrowia to szukamy nowych, lekkich przepisów
UsuńJa je robiłam z malinami :) wyszło pysznie ;)
OdpowiedzUsuńMy robiliśmy z powidłami pomarańczowymi, też były super ;)
Usuń