23 grudnia 2014

ŚLEDZIE NA TRZY SPOSOBY








Ostatnia szansa na zrobienie pysznych śledzi. Mamy nadzieję, że trafiliśmy w Wasze gusta. Do naszych śledzi wykorzystaliśmy wiele aromatycznych, rozgrzewających przypraw i dodatków: śledzie matiasy, żurawina, goździki, cynamon, kardamon, imbir, kurkuma, kolendra, czarnuszka,  pieprz, ziele angielskie, jałowiec, gorczyca, orzechy (różnego rodzaju), miód, brązowy cukier muscovado, olej, ocet winny, whisky, cytryna, czerwona i biała cebula, koper.


Nasze inspiracje pochodzą z blogów:
Ziołowy Zakątek - marnowane śledzie po skandynawsku z przyprawami, 
Gotuję, bo lubię / Kasia Guzik - korzenne śledzie z orzechami, 
Eko Quchnia - korzenne śledzie z żurawiną.

2 komentarze:

  1. Jeezzzzu i te Wasze zdjęcia!! Zjadłabym :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. my teź byśmy też już z chęcią skonsumowali ;)

      Usuń