Ostatnia szansa na zrobienie pysznych śledzi. Mamy nadzieję, że trafiliśmy w Wasze gusta. Do naszych śledzi wykorzystaliśmy wiele aromatycznych, rozgrzewających przypraw i dodatków: śledzie matiasy, żurawina, goździki, cynamon, kardamon, imbir, kurkuma, kolendra, czarnuszka, pieprz, ziele angielskie, jałowiec, gorczyca, orzechy (różnego rodzaju), miód, brązowy cukier muscovado, olej, ocet winny, whisky, cytryna, czerwona i biała cebula, koper.
Nasze inspiracje pochodzą z blogów:
Ziołowy Zakątek - marnowane śledzie po skandynawsku z przyprawami,
Gotuję, bo lubię / Kasia Guzik - korzenne śledzie z orzechami,
Eko Quchnia - korzenne śledzie z żurawiną.
Jeezzzzu i te Wasze zdjęcia!! Zjadłabym :P
OdpowiedzUsuńmy teź byśmy też już z chęcią skonsumowali ;)
Usuń